Main content

Voor mensen met een psychosegevoeligheid, hun naasten en professionals biedt de Open Kring een waardevolle plek om ervaringen te delen en steun te vinden.

Een psychose kan diep ontwrichtend zijn, en vaak wordt de verbinding met anderen hierdoor verstoord. Toch ligt juist in die verbinding een sleutel tot herstel.

De Open Kring ziet psychoses als een diep menselijke ervaring en gelooft dat praten hierover bijdraagt aan herstel en begrip.

Wat is de Open Kring?

De Open Kring is een maandelijkse bijeenkomst die een veilige ruimte biedt voor iedereen die direct of indirect met psychosegevoeligheid te maken heeft. Tijdens deze samenkomsten kunnen mensen vrijuit spreken over hun ervaringen, vragen stellen en luisteren naar de verhalen van anderen. Het doel is niet alleen steun vinden, maar ook de betekenisvolle aspecten van psychoses te erkennen. Samen spreken over psychose bevordert de persoonlijke groei en kan de weg naar herstel ondersteunen.

Wie is welkom?

De Open Kring verwelkomt niet alleen mensen in verschillende fasen van hun herstel, maar ook hun naasten en professionals die met psychose werken. Door deze brede groep samen te brengen, ontstaat een diverse kring van ervaringsuitwisseling en wederzijds begrip. Of je nu zelf een psychose hebt meegemaakt, een familielid hebt dat hiermee worstelt, of als hulpverlener werkt, in de Open Kring ben je welkom om je verhaal te delen.

Praktische informatie

De Open Kring vindt elke tweede maandag van de maand plaats van 18:00 tot 20:00 in Pastory Dampoort. De bijeenkomsten zijn kleinschalig en gericht op het creëren van een veilige sfeer waarin iedereen zich gehoord voelt.

Inschrijven kan via openrkingpastorydampoort@gmail.com of via telefoon: 0472 11 64 44.


Kom en ontdek hoe praten over psychosegevoeligheid een krachtig middel kan zijn voor herstel en verbinding.

  • Deel deze pagina: